joi, 14 noiembrie 2013

Punct de pornire- START!

Cand dai de tine dimineata in oglinda de la baie si iti vezi fata plina de urme de somn sau de lipsa lui, nu e tocmai un moment maret.

Prin jumatatile de ochi intredeschise nu vezi mare lucru dar ce vezi nu e deloc vesel. Scrasnesti printre dinti un “ce-as mai fi dormit”, injuri in gandul tau si dai drumul la apa cat mai repede in speranta ca te va ajuta sa maresti circumferinta ochilor. O data, de doua ori, de trei ori, apa isi face datoria. Si ridici capul. Te privesti din nou in oglinda neprietenoasa. Urmele nu au disparut de pe fata dar acum le vezi intr-adevar mult mai bine. Lucru care te conduce firesc spre dulapul cu farduri, unde incepe indreptarea zilei.

Intre timp observi ca a cam crescut parul, ca poate ar fi bine sa mai tai din el, ca firele albe apar in fiecare zi mai multe, precum melcii dupa ploaie, si parca nu aveai o fata atat de sifonata cu ceva timp in urma. Si corectand putin cate putin ti-aduci aminte ca prin minune de scopul existentei tale in baie la momentul respectiv, maresti ritmul si renunti sa mai dai atata atentie detaliilor care zice-se ar conta.

In frigider te-asteapta un iaurt iar cerealele sunt gata sa-si urmeze calea. Arunci pe tine hainele pregatite de cu seara, mananci in picioare in timp ce pui in poseta telefonul, tigarile si ce-o mai fi de luat, mai scrasnesti o data printe dinti uitandu-te la ceasul care si azi are minutele de dimineata date pe fast forward si esti deja la usa, in pantofi.
Ce-a fost greu a trecut! Ti-ai suflecat manecile, ti-ai prins bine parul sub bonetica, ti-ai pus sortul ca sa nu te patezi si esti gata! O noua zi a inceput deja, de-acum totu-i simplu! Ca buna dimineata! :)

4 comentarii: