vineri, 15 noiembrie 2013

Retorice

Cum ti se pare ca se va dezvolta un copil al carui parinte, intr-un hipermarket, desface jucarii si sustrage componente ale lor?

Ce ii raspunzi copilului tau de doar 4 ani cand te intreba: ” Mami dar de ce lipsesc piese din lego ? Mami dar ce ce este gol cosul de gunoi ?”

Cum credeti ca va invata un copil regulile elementare de circulatie in conditiile in care parintele sau alearga cu el de mana pe mijlocul soselei, prin locuri nepermise pentru traversat?

Cum sa-i explici copilului ca unele alimente nu sunt tocmai bune si ca trebuie consumate cat mai rar si in cantitati cat mai mici, cand pe toate posturile de televiziune, inclusiv cele dedicate lor, sunt asaltati cu spoturi publicitare, care mai de care mai colorate si mai viu cantate, in care li se spune cat de bune sunt nu stiu ce acadele, chips-uri, etc?

Cum sa se mai joace copiii “Baba oarba”, “Ulii si porumbeii”, “V-ati ascunselea”, cand de la 1 an de zile li se pune in mana tableta (si nu vorbesc aici nici de pastile, nici de drajeuri)!?

Stiu ca raspunsurile sunt la noi, ca totul poate fi mai simplu decat pare, dar ce ne lipseste?

Citeam de dimineata undeva “Romania are nevoie de bun simt”. As zice altfel: “Omul are nevoie de constiinta de sine”. Nu de aici pleaca totul?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu