Pentru ca trebuia sa gatesc ceva si pentru ca vazusem ca au aparut vinetele prin piata (nu la preturi foarte mici, dar mi s-a facut pofta), m-am gandit sa fac ceva cu vinete. A gasit o reteta pe internet, pe care nu am modificat-o de data asta foarte tare (am adaugat doar oua si rozmarin, fata de ce era).
Iata despre ce este vorba:
Ingrediente:
- 6 vinete
- 500 g piept de pui
- o ceapa mare
- 750 g rosii
- 2 ardei grasi
- 300 g ulei de masline
- patrunjel
- sare
- piper
- rozmarin
Preparare:
- Vinetele se spala si se taie felii. Se dau cu sare si se lasa 30 minute, dupa care se spala si se lasa la scurs. Se aseaza intr-o tava, se stropesc cu 100 g ulei de masline si se baga la cuptor pentru 30 minute.
- Carnea de pui se trece de 2 ori prin masina de tocat si se prajeste intr-o tigaie cu ceapa, ardeiul si 100 g ulei de masline. Se adauga condimentele.
- Se unge un vas cu ulei de masline si se pun straturi dupa cum urmeaza: vinete, carne, rosii, patrunjel, vinete. Deasupra am adaugat 5 oua batute.
- Se baga la cuptor pentr 40 minute.
Pofta mare sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu